مقاله اختلالات وسواس فكري و عملي كودكان ونوجوانان

بررسي اختلالات وسواس فكري و عملي در كودكان و نوجوانان
قسمتهايي از متن:
مقدمه :
روان انسان به اقيانوسي مي ماند كه نه ابعادش را مقياسي متصور است و نه عمقش را حدي قابل قياس . و روانشناس غواصي است كه در اين اقيانوس بيكران دست و پا مي زند ، تا شايد ناشناخته اي را شناسايي و از آن به نفع انسان ها بهره جويي نمايد ، اما به هر ناشناخته اي كه دست مي يابد باز دري به سوي هزاران ناشناخته ديگر باز مي گردد.
اين تحقيق تحت عنوان بررسي اختلالات وسواس فكري و عملي در كودكان و نوجوانان بيان شده است . و به طور كلي به معرفي اين بيماري مي پردازد ، بيماري وسواس فكري وعملي علي رغم شيوع نسبي پايين آن ، از جمله اختلالات رواني بسيار پيچيده و جالب است كه از اوايل قرن نوزدهم نظر روانپزشكان غربي را به خود جلب كرده است .
تئوري هايي كه در اين مدت در باره اين بيماري و عوامل ايجاد كننده آن از طرف روانپزشكان مختلف ارائه شده نه از پايه و اساس تجربي محكمي بر خوردار است و نه به روش درماني موثري منجر شده است . نارسايي برداشت روانكاوي از اين بيماري – كه تا اين اواخر در قلمرو روانپزشكي غربي سلطه اي بلا منازع داشت – به تدريج آشكار تر شده و ناتواني روش هاي درمان ناشي از آن ديدگاه در اصلاح وتغيير رفتار هاي وسواسي باعث شده كه كوشش هاي جديد در جهت فهم و تغيير پديده هاي وسواسي در چارچوب ديگري انجام گيرد . در 25 سال اخير ، الگوي رفتاري اختلالات رواني و از جمله وسواس ، پيش از پيش مورد توجه روانشناسان و روانپزشكان قرار گرفته است . ...
....
نظريه هاي اختلال وسواسي فكري – عملي
چه چيز موجب اختلال وسواسي فكري – عملي مي شود ؟ سه ديدگاه نظري عمده وجود دارد :
1- روان پويشي
2- شناتي – رفتاري
3- زيست پزشكي
قوتهاي اين سه ديدگاه همديگر را كامل مي كنند .
ديدگاه روان پويشي به مساله خواستگاه وسواس مي پردازد و به سوال هاي ( چه كسي به اختلال وسواسي مبتلا مي شود ؟ و اين اختلال چه شكلي خواهد گرفت و محتواي آن چيست ؟) جواب مي دهد .
كانون توجه ديدگاه روان پويشي افكار وسواسي هستند طبق اين ديدگاه فكر وسواس به صورت دفاع در برابر فكر ناخواسته و ناهوشيار انگاشته مي شود . اين فرآيند دفاعي شامل جابه جايي و جانشين سازي مي شود .
ديدگاه روان پويشي وسواس فكري معتقد است كه : اميال و تعارض هاي قدرتمند و فجيع كه سركوب شده و تهديد به وارد شدن به هوشياري شده اند فرد را در معرض وسواس فكري قرار مي دهند و پذيرش دفاع جابه جايي و جانشين سازي ، نزديكترين مكانيزم را براي تسكين فرد فراهم مي آورد.
علاوه بر اين محتواي بخصوص وسواس هاي فكري كه اين افراد كسب مي كنند نمادي براي تعارض بنيادي است .
ديدگاه شناختي – رفتاري به ما مي گويد كه چرا وقتي وسواس هاي فكري – عملي آغاز مي شوند ، مي تواند مدتها ادامه يابند ؟
روانشناسان اين ديدگاه معتقدند كه همه ما داراي افكار ناخواسته و تكراري هستيم و هر چه بيشتر تحت استرس باشيم تكرار و شدت اين افكار بيشتر است . آنها مي گويند از آن جايي كه بيمار وسواس فكري – عملي نمي تواند شيوه هاي حواسپرتي و رها كردن كه ما به راحتي از آنها استفاده مي كنيم را به كار بندد و افكار مزاحم را از خود براند به تدابير ديگر متوسط مي شود او مي كوشد فكر بد را خنثي كند و معمولا با جانشين كردن يك فكر خوب به اين كار اقدام مي كند و يا با عملي كه ايمني را تضمين مي كند مي كوشد افكار بد را خنثي كند اين تشريفات وسواسي تسكين موقتي ايجاد مي كند . اما آنها گرايش نيرومندتر به وارسي كردن شستن و يا اطمينان خاطر يافتن را نيز توليد مي كنند و چون آنها كاهش اضطراب را در پي دارند تقويت مي شوند .
اما اين تشريفات مي توانند فقط سطحي باشند تسكيني كه آنها تامين مي كنند موقتي هستند و وسواس هاي فكري دست نخورده باقي مي مانند و با فراواني و شدت فزاينده بر مي گردند . ...
...
دسته: پژوهش ها
فرمت فايل: doc
حجم فايل: 37 كيلوبايت
تعداد صفحات فايل: 67
مقاله اختلالات وسواس فكري و عملي كودكان ونوجوانان (با منابع مورد استفاده)
درباره اين فايل انتقادي داريد؟ راه هاي تماس با ما: شماره تماس : 09010318948 |
برچسب ها : مقاله اختلالات وسواس فكري و عملي كودكان ونوجوانان , دانلود مقاله بررسي اختلالات وسواس فكري و عملي در كودكان و نوجوانان , تحقيق وسواس فكري كودكان , دانلود تحقيق وسواس عملي نوجوانان