دانلود مباني نظري و پيشينه پژوهش عزت نفس و خود پنداره

دانلود مباني نظري و پيشينه پژوهش ,فصل دوم مباني نظري و پيشينه پژوهش ,نمونه سوالات آزمون استخدامي اموزش و پرورش تفكيك رسته ها,دانلود پاورپوينت,طرح توجيحي با لينك مستقيم

دانلود مباني نظري و پيشينه پژوهش عزت نفس و خود پنداره

۲۱ بازديد

مباني نظري و پيشينه پژوهش عزت نفس و خود پنداره

درباره اين فايل انتقادي داريد؟

راه هاي تماس با ما:

تماس با ما

شماره تماس : 09010318948

 

 

خريد

مباني نظري و پيشينه پژوهش عزت نفس و خود پنداره

در 20 صفحه ورد قابل ويرايش با فرمت doc

توضيحات: فصل دوم پايان نامه كارشناسي ارشد (پيشينه و مباني نظري پژوهش)

همراه با منبع نويسي درون متني به شيوه APA جهت استفاده فصل دو پايان نامه

توضيحات نظري كامل در مورد متغير

پيشينه داخلي و خارجي در مورد متغير مربوطه و متغيرهاي مشابه

رفرنس نويسي و پاورقي دقيق و مناسب

منبع : انگليسي و فارسي دارد (به شيوه APA)

نوع فايل: WORD و قابل ويرايش با فرمت doc

قسمتي از متن مباني نظري و پيشينه

تعريف عزت نفس

درجه تصويب، تاييد و پذيرش و ارزشمندي است كه شخص نسبت به خود يا خويشتن احساس مي­كند. اين احساس ممكن است در مقايسه با ديگران باشد و يا مستقل از آنان باشد. مي­توان نحوه شكل گيري عزت نفس را از طريق تفكر در مورد( خود ادراك شده) و ( خود ايده آل) مورد آزمايش قرار داد.خود ادراك شده همان خود پنداره است، يعني يك ديدگاه عيني درباره مهارت ها، صفات و ويژگي­هايي كه در يك فرد وجود دارد يا فرد فاقد آنهاست.خود ايده آل عبارت است از تصوري كه هر فرد دوست دارد از خود داشته باشد كه لزوما پندارس پوچ و بي­معني نيست بلكه يك تمايل صادقانه براي داشتن نگرشها و اسنادهاي خاص است. زماني كه خود ادراك شده و خود ايده آل او اين است كه آدم مشهوري باشد ولي در واقع دوستان انگشت شماري دارد از عزت نفس پايين برخوردار خواهد بود( وجود و شكاف و فاصله بين خود ادراك شده و خود ايده آل عاملي است كه مشكلات مربوط به عزت نفس را به وجود مي­آورد)(بيابانگرد،1372).

استور بر اساس مكتب روان پويايي ، فرمولي را براي عزت نفس تهيه نمود كه اين چنين است : نوزاد پس از تولد به طرز فزاينده اي از وابستگي و ناتواني خود و نياز به بزرگسالان آگاه مي شود . اگر نوزاد در خانواده اي متولد شده باشد كه آن خانواده پذيرنده ي وي باشد و مورد محبت ، نوازش و علاقه قرار گيرد به تدريج در طي رشد و تكامل خود احساس ارزشمندي مي كند و والدين را به عنوان موضوعات خوب دروني مي سازد . حال اگر اين نوزاد در خانواده هايي به دنيا آمده باشد كه مورد پذيرش ، لطف و نوازش قرار نگيرد از همان ابتدا دچار احساس فقدان ارزشمندي مي گردد و اين نقيصه در طي فرآيند رشد رواني به گونه هاي مختلف بر رفتار فرد تاثير مي گذارد كه اين موارد در بچه هاي بي سرپرست كه والديني ندادند بيشتر به چشم مي خورد و در گروه كساني قرار مي گيرند كه از ابتداي تولد مورد پذيرش، لطف و نوازش والدين قرار نگرفته اند.

1-6-2 تاريخچه عزت نفس

عزت نفس خواستگاهي گران پايه دارد. بيش از صد سال پيش، ويليام جيمز[1]، پدر روانشناسي نوين چنين فرمولي براي عزت نفس ارائه داده بود. عزت نفس = (آمال و انتظارات )+ ( موفقيت). مفهوم عزت نفس، نزديك به هفتاد و پنج سال پس از آنچه كه جيمز درباره آن بيان كرد به همان صورت و بدون تغيير باقي ماند. اما در دهه 1960 در علوم اجتماعي تغيير چشمگيري رخ داد. براي توضيح رفتار انسان، اختيار فردي مطرح شد و بتدريج تاثير پذيرفتن از قواي بيروني به صورت تبييني از مد افتاده درآمد در عوض نيروهاي بيروني هدايت فرد از درون به صورت اصلي ترين تبييني درآمد كه روشن مي ساخت كه انسانها به چه دليل آنگونه عمل مي كنند. ديگر زمان مناسبي براي زنده كردن مفهوم عزت نفس فرارسيده بود و در سال 1967 استانلي كوپر اسميت چنين مطرح ساخت كه عزت نفس در تربيت فرزندان نقش تعيين كننده دارد(بيابانگرد، 1372).

2-6-2 اهميت عزت نفس

اكثر صاحب نظران برخورداري از عزت نفس( ارزيابي مثبت از خود) را به عنوان عامل مركزي و اساسي در سازگاري عاطفي و اجتماعي افراد مي­دانند. اين باور گسترش يافته و داراي تاريخچه طولاني تيز هست. ابتدا روانشناسان و جامعه شناسان از جمله ويليان جيمز، هريرت ميدچالز بر اهميت عزت نفس مثبت تاكيد داشتند. چندي بعد صاحب نظراني چون ساليوان و هودني( خودپنداره) را در نظريه هاي شخصيتي شان وارد كردند. خلاصه اينكه عزت نفس يك جنبه خيلي مهم در كاركرد يا كنش كلي فرد است و يا زمينه هاي ديگر چون سلامت رواني- اجتماعي و عملكرد تحصيلي در ارتباط است. شيوه هاي تعاملي عزت نفس به اين صورت است كه هم مي­تواند علت و هم معلول نوعي از عملكرد كه در زمينه ديگر حاصل شده است باشد(محمودي، 1378). ...


[1] William james

...

6-6-2 ديدگاه نظريه پردازان درباره عزت نفس

تئوري شخصيتي ادلر جزء مباحثي از روانشناسي است كه اختصاصا به عزت نفس مي پردازد و آنرا به عنوان يك متغير بانفوذ و با اهميت عنوان مي نمايد ( اسميت ، 1987 ) . شيوه ي زندگي تركيبي مشخص و منحصر به فرد از انگيزه ها ، خصلت ها ، علايق و ارزشها است كه درهر عملي كه فرد انجام مي دهد ، متجلي مي شود كه تعيين كننده ي نحوه اي انديشيدن ، آموختن و رفتار كردن است . بنابراين ، اين طرح از پيش تعيين شده كه زيربناي تمام زندگي رواني را تشكيل مي دهد و تمام رفتار فرد از آن نشأت مي گيرد . در سال هاي نخست زندگي فراهم مي شود كه نقطه ي عطف آن بر نحوه ي كيفيت روابط والدين وكودك استوار مي گردد .( منصور ، 1379 ) .

7-6-2 چهار عامل مهم  در تحول عزت نفس كودك از نظر كوپر اسميت:

الف . ارزشي كه كودك از سوي ديگران ، از طريق ابراز مهر و محبت ، تحسين و توجه دريافت مي كند .

ب . تجربه همراه با موفقيت كودك ، مقام يا موقعيتي كه خودش را درارتباط با محيط مي بيند .

ج . تعريف شخصي كودك از موفقيت يا شكست .

د . شيوه ي كودك در ارتباط با بازحورد منفي يا انتقاد .

...

 

خريد

برچسب ها : مباني نظري و پيشينه پژوهش عزت نفس و خود پنداره , مباني نظري و پيشينه پژوهش عزت نفس و خود پنداره

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.