مباني نظري و پيشينه پژوهش باورهاي غيرمنطقي
برچسب ها : مباني نظري باورهاي غيرمنطقي , مباني نظري باورهاي غيرمنطقي
درباره اين فايل انتقادي داريد؟ راه هاي تماس با ما: شماره تماس : 09010318948 |
مباني نظري باورهاي غيرمنطقي
در 40 صفحه ورد قابل ويرايش با فرمت docx
توضيحات: فصل دوم پايان نامه كارشناسي ارشد (پيشينه و مباني نظري پژوهش)
همراه با منبع نويسي درون متني به شيوه APA جهت استفاده فصل دو پايان نامه
توضيحات نظري كامل در مورد متغير
پيشينه داخلي و خارجي در مورد متغير مربوطه و متغيرهاي مشابه
رفرنس نويسي و پاورقي دقيق و مناسب
منبع : انگليسي وفارسي دارد (به شيوه APA)
نوع فايل: WORD و قابل ويرايش با فرمت docx
قسمتهايي از متن مباني نظري و پشينه
باورهاي غير منطقي
تعاريف باور
واژه "Belief"در فارسي به باور، عقيده، ايمان و اعتقاد ترجمه شده است (آريانپور و ديگران، 1385). باور يعني پذيرش يك اصل يا يك مذهب يا يك حقيقت و تمايل به واكنش خود آگاهانه در يك شيوه يا طريقه ثابت در يك وضع خاص. باور يعني ايمان، اعتقاد و عقيده(امين پور و احمد زاده1390). اين واژه از اصطلاحات مربوط به حوزه روانشناسي اجتماعي است كه مباحث مربوط به پديده رواني اعتقاد را از اين حيث كه داراي رفتار سازي اجتماعي است مطالعه ميكند. در يك تعريف ساده و رسا، «باورها يا عقيدهها، انديشههايي هستند كه فرد به درستي و حقانيت آنها اعتقاد دارد.»(پارسا، 1383).كرچ و كرچفليد باور را چنين تعريف كردهاند: «باور، سازماني باثبات از ادراك و شناختي نسبي درباره جنبه خاصي از دنياي يك فرد است.» براي مثال، اعتقاد به بابانوئل كه مفاهيم گوناگون به آميختهاي همچون: جنبه جسماني، لباس و نوع پوشش، جنبه كاركردي آن را دربر ميگيرد. در مفهوم وسيعتر، باورها در برگيرنده شناخت يا دانستهها، عقايد يا آيين است».(روشبلاو و همكاران[1]، به نقل از دادگران 1371).
2 -8- منابع باورها
باورها از كجا شكل ميگيرند؟ منابع شناختي و عاطفي و بينشي شكلگيري باورها چيست؟ برخي از روانشناسان اجتماعي به اين نتيجه رسيدهاند كه «باورها سه ريشه اصلي دارند: تجربه شخصي، اطلاعات حاصل از ديگران و استنتاج، حتي ممكن است باورها محصول همزمان اين سه منبع باشند. مثلاً، ممكن است شخصي نوار جديد آقايXرا خيلي خوب توصيف كند زيرا شخصاً به آن گوش داده است. همچنين نوار مزبور ممكن است به اين علت خيلي خوب به نظر برسد كه فردي مورد اعتماد آن را تعريف كند يا در روزنامهها راجع به آن مطالب مثبت زيادي نوشته شده باشد. در حالت اخير، باور شخص بر اطلاعات حاصل از ديگران استوار خواهد بود. بالاخره،احتمال دارد كه شخص اصلاً به نوار گوش نداده باشد و كسي هم درباره آن با او صحبت نكرده باشد اما باور او و محصول اين استنتاج باشد: چون نوارهاي آقاي x خيلي خوب است، پس نوار جديد او نيز به احتمال نزديك به يقين خيلي خوب خواهد بود.» (بدار[2]،1389).
2-9-مفاهيم مرتبط با باور
نگرش، ديد قالبي، عقيده، باور، تعصب و پيشداوري از مفاهيم نزديك به هم اما در واقع جدا هستند كه اگر برخي از آنها در عرف عامه بهجاي هم به كار روند، خيلي دور از انتظار نيست اما در برخي متون علمي و ترجمهاي هم گاهي اوقات به جايگاه استعمال اين مفاهيم توجه نميشود و بدون ضابطه معيني بهجاي هماستعمال ميشوند؛ خصوصاً عقيده و باور «كه غالباً مترادف با نگرش تلقي شدهاند» (كريمي،1389). ...
...
[1]. Ruoshblav
[2].Bedar
...
مطالب:
باورهاي غير منطقي
تعاريف باور
2 -8- منابع باورها
2-9-مفاهيم مرتبط با باور
2-11- باورهاي ارزشي و غيرارزشي
2-12- انواع باورها
2-13- ويژگي هاي باورها(تفكر) منطقي
2-14- ويژگي باورهاي(تفكر) غير منطقي
2-15- طبقه بندي باورهاي غير منطقي
2-16- نظريه منطقي-هيجاني اليس
2-17- فرآيند درمان
2-22-تحقيقات انجام شده در داخل
2-23- تحقيقات انجام شده در خارج
منابع فارسي:
منابع انگليسي:
برچسب ها : مباني نظري باورهاي غيرمنطقي , مباني نظري باورهاي غيرمنطقي