مباني و پيشينه نظري مسئوليت پذيري (فصل دوم پايان نامه)
درباره اين فايل انتقادي داريد؟ راه هاي تماس با ما: شماره تماس : 09010318948 |
مباني و پيشينه نظري مسئوليت پذيري (فصل دوم پايان نامه)
در 38 صفحه ورد قابل ويرايش با فرمت docx
توضيحات: فصل دوم پايان نامه كارشناسي ارشد (پيشينه و مباني نظري پژوهش)
همراه با منبع نويسي درون متني به شيوه APA جهت استفاده فصل دو پايان نامه
توضيحات نظري كامل در مورد متغير
پيشينه داخلي و خارجي در مورد متغير مربوطه و متغيرهاي مشابه
رفرنس نويسي و پاورقي دقيق و مناسب
منبع : انگليسي وفارسي دارد (به شيوه APA)
نوع فايل: WORD و قابل ويرايش با فرمت docx
قسمتهايي از متن مباني نظري و پيشينه
مسئوليت پذيري
در فرهنگ سخن، مسئوليت به معني كاري را عهده دار شدن و عواقب و پيامدهاي آن را پذيرفتن، پاسخگو بودن، موظف بودن، تعهد به كسي يا چيزي، و در لغت نامه دهخدا به معني ضمان، تعهد ضمان، مواظبت امري كردن، متعهد كردن و موظف بودن آمده است.(حسيني قمي،1391).
مسئوليت پذيري اشاره به خلق و خوي قابل اعتماد، هشيار، مسئول و منظم دارد و فرد مسئوليت پذير در هنگام مواجه با بازخورد منفي دربارۀ يك عمل يا تصميم، منابع بيشتري را براي عمل و ايستادگي در حل مشكلات اختصاص ميدهد( اسچلولز- هارت، تورو- كرونينگ و فري[1]،2009، به نقل از زارع بهرام آبادي، دره و اژدري 1389). مسئوليت پذيري رفتار تكليف محور و هدف محور را شامل ميشود و مشخص ميكند كه يك نفر تصميم خود را براي انجام يك عمل ادامه ميدهد و به سرانجام ميرساند. در واقع مسئوليت پذيري، ويژگي شخصيتي مرتبط با عملكرد شغلي مطلوب و سپر محافظت كننده در برابر فشارهاي شغلي ميباشد (زارع بهرام آبادي، دره و اژدري 1389).
كلمز و بين مسئوليت را از نظر لغوي، توانايي پاسخ دادن و در عرف عام به مفهوم تصميم گيري مناسب و مؤثر دانسته اند. منظور آنها از تصميم گيري مناسب اين است كه فرد در چهارچوب هنجارهاي اجتماعي و انتظاراتي كه از او ميرود، دست به انتخاب بزند كه سبب ايجاد روابط انساني مثبت، موفقيت و افزايش ايمني و آسايش خاطر ميشود و منظور از پاسخ مؤثر، پاسخي است كه فرد را قادر سازد تا به هدفهايي كه باعث تقويت عزت نفسش ميشوند، دست يابد.(كلمز و بين،1385).
اصل مسئوليت عبارت است از« افزايش مقاومت فرد در برابر شرايط، تا به جاي پيروي از فشارهاي بيروني از الزامهاي دروني تبعيت كند كه احساس مسئوليت يا احساس تكليف ناميده ميشود»( باقري،1374). ...
...
[1]-Schulz- Hart, Thurow – kroning, & Fery
...
12-2 تحقيقات مرتبط داخلي
پژوهشهاي ساماني، جوكار و صحراگرد،(1386)، جوكار(1386) رحيميان بوگر(1385)؛ كاوه (1388) مؤثر بودن تاب آوري را در بهبود كيفيت زندگي نشان ميدهد. در پژوهشي بر روي والدين كودكان كم توان ذهني،اين نتيجه بدست آمد؛ در صورتي كه بتوان تاب آوري والدين داراي كودكان كم توان ذهني را بالا برد ميتوان باعث افزايش كيفيت زندگي آنها نيز شد. (حق رنجبر، كاكاوند، برجعلي و برماس،1390).
يافتههاي پژوهش كاوه، عليزاده، دلاور و برجعلي (1390) نشان دهنده اين است كه برنامۀ آموزش تاب آوري، باعث افزايش برخي از اجزاء و مؤلفههاي كيفيت زندگي والدين داراي كودك كم توان ذهني ميشود.
در تحقيقي كه مؤمني و شهبازي راد(1391) انجام دادند، بين تاب آوري و كيفيت زندگي رابطۀ مثبت معناداري وجود داشت به نحوي كه با افزايش ميزان تاب آوري، كيفيت زندگي هم افزايش مييافت. ...
...
برچسب ها : مباني و پيشينه نظري مسئوليت پذيري (فصل دوم پايان نامه) , پيشينه نظري مسئوليت پذيري