دريافت مباني نظري و پيشينه پژوهش كيفيت زندگي كاري

دانلود مباني نظري و پيشينه پژوهش ,فصل دوم مباني نظري و پيشينه پژوهش ,نمونه سوالات آزمون استخدامي اموزش و پرورش تفكيك رسته ها,دانلود پاورپوينت,طرح توجيحي با لينك مستقيم

دريافت مباني نظري و پيشينه پژوهش كيفيت زندگي كاري

۲۲ بازديد

مباني نظري و پيشينه پژوهش كيفيت زندگي كاري


برچسب ها : مباني نظري و پيشينه پژوهش كيفيت زندگي كاري , مباني نظري و پيشينه پژوهش كيفيت زندگي كاري , فصل دوم كيفيت زندگي كاري

در 41 صفحه ورد قابل ويرايش با فرمت docx

توضيحات: فصل دوم پايان نامه كارشناسي ارشد (پيشينه و مباني نظري پژوهش)

همراه با منبع نويسي درون متني به شيوه APA جهت استفاده فصل دو پايان نامه

توضيحات نظري كامل در مورد متغير

پيشينه داخلي و خارجي در مورد متغير مربوطه و متغيرهاي مشابه

رفرنس نويسي و پاورقي دقيق و مناسب

منبع : انگليسي وفارسي دارد (به شيوه APA)

نوع فايل:  WORD و قابل ويرايش با فرمت docx

 

قسمتي از متن مباني نظري و پيشينه

كيفيت زندگي كاري

   كيفيت زندگي كاري را از دو منظر مي توان مورد بررسي قرار داد، از يك منظر،كيفيت زندگي كاري به مجموعه شرايط عيني و واقعي در سازمان نظير خط مشي هاي ارتقاء از درون، رهبري آزادمنش، مشاركت كاركنان واقدامات و شرايط كاري امن و مطلوب و يكسان تلقي مي شود و از منظر ديگر كيفيت زندگي كاري با نگرش كاركنان و طرز تلقي آن ها در مورد احساس امنيت، رضايت و توان رشد و توسعه به عنوان يك انسان، مساوي فرض شده است(كاسيو،1380). اين ديدگاه ، كيفيت زندگي كاري را به حد و ميزاني كه تمامي نيازهاي انسان را تأمين مي نمايد مرتبط مي داند. از اين رو كيفيت زندگي كاري را مي توان از لحاظ عيني (سخت افزاري) و ذهني(نرم افزاري) مورد توجه قرار داد. از سوي ديگر كيفيت زندگي كاري مفهوم يا سازه اي چند بعدي است و تعريف واحد، مورد اتفاق نظر و جهان شمولي از آن نمي توان ارايه نمود(پرداختچي،1384). از ابتداي نهضت كيفيت زندگي كاري در دهه 1970 ميلادي تاكنون، تعاريف متعدد و متنوعي از آن ارايه شده است كه در اينجا به تعدادي از اين تعاريف اشاره مي شود. در اين بخش تعدادي از تعاريف كيفيت زندگي كاري كه در سه دهه اخير ارائه شده نقل شود.

در انتخاب تعاريف سعي بر آن بوده است كه حتي المقدور از ذكر تعاريف كاملاً مشابه خودداري شود تا ديدگاه اي مختلف نسبت به اين مفهوم كه در قالب تعاريف مطرح شده ، نشان داده شود. گرچه به اعتقاد دولان و شولر، كيفيت زندگي كاري به سختي تعريف و سنجيده مي شود ولي با اين وجود تعاريف متعدد وجود دارد. آرنولد و فلدمن(1986) كيفيت زندگي كاري را در كيفيت روابط كاركنان و تمامي محيط كاري خلاصه مي كند و يادآور مي شود كه در قالب محيط كاربرنامه ها و فعاليت هايي كه در جهت بهبود كيفيت زندگي كاري انجام مي شود، در كنار و به موازات توجه به ابعاد فني و اقتصادي، كه بيشتر مورد توجه سازمان ها مي باشد، ابعاد انساني نيز مورد توجه و تأكيد قرار مي گيرد.

و رتروديويس كيفيت زندگي كاري مناسب را برخورداري از حقوق و مزاياي مكفي و سرپرستي خوب، شرايط كاري شغل چالش انگيز، جالب و سودمند تعريف كرده اند. دوبرين، ايرلند ويليامز كيفيت زندگي كاري را فرآيندي مي دانند كه بوسيله ي آن تمامي كاركنان سازمان از طريق كانالهاي ارتباط كه بدين منظور تعبيه شده است، در طراحي شغل خود و محيط كار خود دروندادي خواهند داشت،كيفيت زندگي كاري فرصت هايي را براي كاركنان فراهم مي كند كه طي آن طيف وسيعي از نيازهاي آن ها در شغل و محيط كارشان ارضاء شود. به نظر آنها كيفيت زندگي كاري شكل هاي گوناگوني دارد و فصل مشترك همه آنها اين است كه اختيار كار و محيط كار به كاركنان واگذار شود و از آن طريق تعهد، رضايت و بهره وري آن ها افزايش يابد.

...

 

2-1-40-تاريخچه كيفيت زندگي كاري

توجهي كه امروزه به كيفيت زندگي كاري مي شود، بازتابي از تكامل اجتماعي و كاري در سازمان و جامعه     مي باشد.

(هرتزبرگ[1]،1959؛به نقل از نجفي،1385)،مطرح مي كند كه تعدادي از تحقيقات انجام شده در آمريكا و بريتانيا نشان مي دهند كه توسعه مدل طراحي مجدد شغل كه هدف آن بهبود بهره وري كاركنان و كاهش نارضايتي شغلي است، يك راه براي مقابله با عدم انعطاف تيلوريسم[2] مي باشد.

همچنين كيفيت زندگي كاري با تغيير سازماني به معني افزايش انعطاف در سطح افقي(توسعه شغلي) و در سطح عمومي( غني سازي شغلي)، مرتبط است كه شامل سطوح بالايي از مشاركت و انگيزش براي بهبود و جذاب كردن خودكار به جاي شرايط كاري است.

ريان[3] (1995)،هم مطرح كرده است بيشتر تحقيقات انجام شده در مورد كيفيت زندگي كاري در دهه 60 بر روانشناسي خود و ادراك آن از محيطي صنعتي مبتني بود. وي اشاره مي كند اصطلاح كيفيت زندگي كاري براي اولين بار در كنفرانس بين المللي در نيويورك در سال 1972 مطرح شد كه بر سهم دانش و شروع يك تئوري منسجم در چگونگي ايجاد شرايط بهتر براي زندگي كاري تأكيد داشت.

در دهه 70 بيشتر سازمان هايي كه از طريق تيلوريسم سنتي طراحي شغل كرده بودند، براي آن كه در مقابل سازمان ژاپني رقابت كنند، به دنبال بهبود شرايط محيط كاري شدند. بنابراين مفهوم كيفيت زندگي كاري عمدتاّ متأثر از مديريت منابع انساني در كشور ژاپن مي باشد، كه تأكيد آن بر جنبه هاي رواني دو پديده، مشاركت كاركنان در تصميم گيري هاي سازمان و مجهز كردن كاركنان به توانايي هاي علمي، اخلاقي، و مشاركتي مي باشد(مير سپاسي،1382).

 


[1]-Hetzberg

[2]- نهضت مديريت علمي كه به وسيله فردريك و سينسلور تبلور ايجاد شد.

[3]-Ryan

...

 

خريد

درباره اين فايل انتقادي داريد؟

راه هاي تماس با ما:

تماس با ما

شماره تماس : 09010318948

 

 

خريد

برچسب ها : مباني نظري و پيشينه پژوهش كيفيت زندگي كاري , مباني نظري و پيشينه پژوهش كيفيت زندگي كاري , فصل دوم كيفيت زندگي كاري

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.