مقاله حقوق زنداني در مقررات كيفري ايران
برچسب ها : مقاله حقوق زنداني در مقررات كيفري ايران , مقاله حقوق زنداني در مقررات كيفري ايران

مقاله حقوق زنداني در مقررات كيفري ايران
درباره اين فايل انتقادي داريد؟ راه هاي تماس با ما: شماره تماس : 09010318948 |
مقاله حقوق زنداني در مقررات كيفري ايران
چكيده:
زنداني كردن انسانها امريست كه ازقديمالايام در جوامع بشري رواج داشته امادراثر پيدايش فكر اصلاح مجرمين و نفي مجازاتهاي بدني، روزبه روز بر اهميت و شيوع آن افزوده شد. زنداني به عنوان يك انسان كه كرامتي ذاتي دارد، از كليه حقوق يك انسان - به استثناء حق رفت و آمدو آنچه باطبع مجازات حبس منافات دارد برخوردار است . اين امور، اهميت خاص به مساله حقوق زندانيان، حتي در سطح بينالمللي، بخشيده در اسلام نيز عليرغم اينكه مساله حقوق زندانيان از ديرباز مورد توجه پيشوايان دين و فقهاء قرار گرفته، امروزه به دليل حساسيت موضوع، اهتمام فقها به اين امر بيش از پيش گرديده و گامهاي قابل توجهي دراين راه برداشته شده. دراين تحقيق به منظور شناخت و ارزيابي حقوق زندانيان در نظام حقوقي كشورمان(به ويژه در مقررات كيفري ايران )، قوانين مدون جمهوري اسلامي ايران و وضع موجود، در كنار قواعد حداقل لازمالرعايه سازمان ملل و حقوق اسلام مورد بررسي قرار گرفت . نتيجه اين بررسي نشان ميدهد كه عليرغم تلاش چشمگيري كه مقنن براي رعايت حقوق زندانيان (بااستفاده از نظريات و تجربههاي جديد) نموده، آئيننامه خالي از اشكال نبوده و نواقصي را دربردارد. علاوه براين، ضمانتهاي پيشبيني شده از سوي مقنن براي رعايت حقوق زندانيان، كافي نبوده و اين دو امر، دركنار كمبود متخصصين و اعتبارهاي مالي لازم، موجب شده تا در عمل، حقوق زندانيان در بسياري از موارد، حتي در حد آئيننامه نيز رعايت نگردد . باتوجه بهاين نكات ، پيشنهاد شد كه موارد نقص آئين نامه، اصلاح و ضمن تامين اعتبار لازم براي احداث زندانهاي جديد و اجراي آئيننامه، كادر زندان از افراد متخصص و دلسوز تامين شده و همزمان با پيشرفتهاي روز، دورههاي ضمن خدمت نيز براي كاركنان زندان، برگزار شود. براي تضمين حقوق زندانيان نيز پيشنهاد شد تاهياتهاي بازرسي غير وابسته به سازمان زندانها و دادگستري تشكيل گردد.
كلمات كليدي: حقوق زنداني، مقررات كيفري، ايران.
مقدمه
از ديرباز و از زماني كه جامعه از تركيب واحدهاي خانواده شكل گرفته و بوجود آمده ، نظامات يا مقرراتي بمنظور حفظ يا صيانت افراد ايجاد كه اين نظامات و مقررات با دگرگوني و رشد و توسعه جوامع اشكال گوناگوني به خود گرفته و تكامل يافته است . هر زمان كه نظامات موجود در جامعه اي خواسته يا ناخواسته توسط فرد يا افرادي مورد تعرض واقع شده ، خود جامعه در مقام دفاع از حيثيت عمومي و حريم جامعه همچنين دفاع از فرد زيان ديده با تكيه بر موازين و مقرراتي كه خود بعنوان ضامن اجرائي وضع كرده به مجازات و جبران خسارت وارده برآمده است پس از آنكه جبر حاكم برنظام جوامع مجازات را از حالت فردي خارج نموده ، تعيين و اجراي مجازات و كيفر مناسب را بعهده مسئوليني كه خود براي انجام اين مهم برگزيده اند محول نموده است . با پيشرفت جوامع و گسترش انواع جرايم تحول زيادي نيز در جهت اجراي مجازات ايجاد ، و با بررسيهاي فراوان كه ناشي از پيشرفت علوم و تكنولوژي بوده ، نحوه مجازات نيز دستخوش تغييرات زيادي شده بطوريكه در عصر كنوني بنحو ديگري با پديده جرم و مجرم و نحوه مجازات آنها برخورد مي شود ....
تعريف مفاهيم
جرم: جرم و جريمه از جرم به فتح جيم و سكون راء گرفته شده كه به معني قطع كردن است؛ به قول راغب اصفهاني اصل معناي جرم عبارت از: كندن و قطع ميوه از درخت مي باشد(سپهري،1373، 26-25).
برچسب ها : مقاله حقوق زنداني در مقررات كيفري ايران , مقاله حقوق زنداني در مقررات كيفري ايران