تحقيق تشريح سخت افزار كامپيوتر و رفع عيوب مختلف يك كامپيوتر
برچسب ها : تحقيق تشريح سخت افزار كامپيوتر و رفع عيوب مختلف يك كامپيوتر , شرح كامل و مفصل از سخت افزار كامپيوتر و رفع عيوب مختلف يك كامپيوتر

شرح كامل و مفصل از سخت افزار كامپيوتر و رفع عيوب مختلف يك كامپيوتر
بخشهايي از متن:
پردازنده
يك كامپيوتر از قسمتهاي مختلفي تشكيل شده است ولي هيچ كدام از آنها اهميت پردازنده، (CPU) را ندارند. اين واحد قطعه اي مربع شكل از جنس سيلسكون است كه به عنوان روح هر كامپيوتر شناخته مي شود. پردازنده نقش زيادي در كارآيي كامپيوتر دارد و توليدكنندگان، قيمت كامپيوتر خود را باتوجه نوع به سرعت پردازنده آنها تعيين مي كنند. اگر در صدد خريد كامپيوتر جديد و يا ارتقاي كامپيوتر قديمي خود هستيد، لازم است طرز كار پردازنده را بشناسيد تا بر اين اساس، تصميمات صحيح را اتخاذ نمائيد.
امروزه براي خريد يا ارتقا يك سيستم كامپيوتري انتخابهاي بسياري وجود دارند. البته اين جنبة مثبت قضيه است. جنبه منفي آن اين است كه تنوع زياد پردازنده ها، باعث گيج شدن خريداران مي شود. شركت Intel به تنهايي بيش از 30 نوع پردازندة مختلف توليد كرده است. AMD و cyrix هم بيش از اين مقدار، پردازنده وارد بازار نموده اند.
تكنوژي پردازنده ها به سرعت در حال پيشرفت است به طوري كه حتي عمر مفيد سيستمهاي داراي پردازنده هاي سريع، حداكثر 5 سال مي باشد. ممكن است اين زمان طولاني به نظر برسد، ولي آن روي اين قضيه، قانون Moor است كه توسط مؤسس اينتل يعني گوردن مورد مطرح شده است. اين قانون مي گويد كه قدرت پردازنده ها ) كه معياري است از تعداد مداراتي كه مي توان در داخل يك فضاي ثابت جاي داد) هر ساله دو برابر مي شود. اين فصل به شما كمك مي كنند تا طرز كار پردازنده هاي سازگار با X86 را بهتر درك نمائيد.
در اين قسمت، در مورد پردازنده هاي اينتل و پردازنده هاي سازگار با ردة X86 كه توسط شركتهاي چون Cyrix, AMD و IBM عرضه شده اند، بحث خواهيم كرد. همچنين پردازنده هاي تقويت شده مانند پردازنده هاي OverDrive از شركت اينتل و محصولات مشابه از شركتهاي Evergreen و Kingstone و ديگران مورد بررسي قرار خواهند گرفت. با وجود اين كه اين پردازنده ها از نظر سرعت و طرز كار با هم تفاوت دارند، ولي همگي از قابليت اجراي سيستم عاملهاي مختلف از جمله DOS، ويندوز 1/3، ويندوز و ويندوز NT و نيز برنامه هاي كاربردي سازگار با آنها برخوردارند.
...
نرم افزاري كه براي ارتقاي پردزنده لازم است
نصب يك پردازندة جديد نيز همانند نصب هر سخت افزار جديد به يك نرم افزار نياز دارد تا مشخص شود كه آيا سيستم با پردازندة جديد كار خواهد كرد يا خير. پردازنده هاي ارتقائي همانند پردازندة OverDrive اينتل به همراه يك ديسك عرضه مي شوند. اين ديسك، BIOS سيستم را بررسي مي كند تا مشخص شود كه آقا قادر به كار با پردازندة جديد است يا خير، در صورتي كه پاسخ منفي باشد، بايد يك BIOS جديد برروي سيستم نصب نماييد.
اگر سيستم شما داراي BIOS از نوع flash است مي توانيد به راحتي و به كمك نرم افزار، آن را update كنيد. اولين كاري كه بايد انجام دهيد اين است كه مدل دقيق كامپيوتر و مادربرد آن را مشخص كنيد. همچنين سازنده و نسخة BIOS فعلي را بررسـي كنيد. اين اطلاعات را مي توانيد هنگام راه اندازي سيستم مشاهده نمائيد. به كمك اين اطلاعات مي توانيد با سايت Web يا BBS شركت سازنده BIOS سازگار با آن را مشاوره كنيد.
براي ارتقاي BIOS اعمال زير را انجام دهيد:
1ـ برنامة BIOS را از سايت Web سازندة آن به كامپيوتر خود منتقل نماييد و سپس فايل جديد را روي يك فلاپي ديسك كپي كنيد.
2ـ كامپيوتر را خاموش كرده و ديسكت را درون درايو قرار دهيد.
3ـ كامپيوتر را روشن كنيد و آن را بوسيلة ديسكت راه اندازي كنيد. دستورالعملها را دنبال كنيد تا BIOS خود را update نمائيد.
4- منتظر باشيد تا عمل update كردن BIOS خاتمه يابد. اينك كامپيوتر بايد به طور اتوماتيك خودش را با BIOS جديد راه اندازي نمايد.
براي دستيابي به اطلاعات بيشتر در زمينة BIOS سيستم، به فصل 10 تحت عنوان «مادربردها و كيس ها مراجعه نماييد.
سيستـم هـاي قديمي ممكن است داراي EPROM[1] باشند. اين نوع حافظه را به راحتي نمي توان مجدداً برنامه ريزي نمود. در اين موقع شما بايد سعي كنيد از فروشندة مادربرد يا سيستم، يك EPROM update شده را بخواهيد. البته قيمت و مشكلات نصب اين تراشة جديد ممكن است مانعي بر سر راه خريد آن باشد.
علاوه بر آن، ممكن است فروشندگان، update EPROM شده براي مادربردهاي قديمي نداشته باشند. در اين صورت تعداد انتخابهاي شما محدود خواهد بود.
كارآيي: حتي اگر پردازندة جديد شما به update BIOS شده نيازي نداشته باشد، شما بايد به هر حال به فكر نسخة جديدي براي BIOS سيستم خود باشيد. معمولاً توليدكنندگان مادربرد BIOS نسخه هاي update شده اي از BIOS را عرضه مي كنند كه كارآيي آنها بهينه شده و بدين لحاظ، كارآيي سيستم موجود را بسيار افزايش مي دهند.
پشتيباني از حافظه پنهان write-back دستيابي راحت به حافظه و همچنين اصلاح خطاهاي تصادفي، از ويژگيهاي كليدي مهم در نسخه هاي update شدة BIOS به شمار مي آيند.
[1] - EPROM: Electrically Programmable Read-Only Memory
...
تست پردازنده جديد
Pentium 4 570J در برنامه هاي كاربردي عمومي كه تحت نرم افزار Sysmark تست شده اند ساير رقباي خود را از خانواده Athlon 64 پشت سر گذاشته است.
در بازي ها و برنامه هاي تابع آن ما شاهد تصوير متفاوتي از پردازنده جديد هستيم: Pentium 4 570J از رقباي خود عقب افتاده است.
در تست 3Dmarx05 بدون هيچ ترديدي Pentium 4 570J از ساير رقباي خود پيشي گرفته است. اين موضوع ممكن است در نتيجه پشتيباني از تكنولوژي Hyper Threading پردازنده هاي اينتل در برنامه 3DMark05 حاصل شده باشد.
نتيجه گيري
قبل از گفتن هر چيز درباره پردازنده Pentium 4 570J تاكيد مي شود كه اين پردازنده اولين نماينده تغييرات كيفي ايجاد شده در هسته Prescott در آينده بطور پيوسته در تمام Pentium 4 هاي سري 500 يافت خواهد شد و در پردازنده هاي Pentium 4 تكنولوژي هاي Execute Disable Bit و Enhanced Halt Mode CIE و Thermal Monitoring2 اضافه خواهد شد. سيستم عامل ه همراه برنامه هايش هم اكنون مي تواند در مقابل كدها مضرر و ويروس ها محافظت شوند. پراكندگي حرارتي پردازنده هاي Pentium4 در حالت معمول كاهش خواهد يافت و افت كارايي در هنگام داغ شدن پردازنده زياد نخواهد بود.
در كنار آن معرفي نسخه E0 از هسته Prescott به معني افزايش توان Overcloking در اين سري Pentium 4 ها مي باشد. بنابراين سومين نسخه از هسته Prescott توان فتح كردن فركانس هاي بالاي 4GHz را با Overclockuing خواهد داشت و اين خبر خوبي براي علاقه مندان خواهد بود.
...
نصب مادربرد جديد
اكنون در نيمه راه هستيد و قسمت اعظم كار را انجام داده ايد. اين بدان معنا است كه فقط چند كار جزئي در پيش رو داريد. يكي از اين كارها اطمينان يافتن از اين موضوع است كه مادربرد به خوبي تغذيه مي شود. نصب كابلهاي تغذيه بدون دقت كافي، مي تواند منجر به سوختن مادربرد شود. چندين بار بررسي كنيد تا مطمئن شويد كه پين 1 رابطها و كابلها به درستي و در جهت صحيح به كانكتور مربوطه متصل شده باشند. اگر در اين خصوص شك داريد، به كاتالوگ مادربرد رجوع كرده و آن را دوباره مطالعه كنيد.
1ـ حال وقت آن است كه پردازنده را نصب كنيد. در تمام مادربردها به جز مادربردهاي پنتيوم II ابتدا بايد محل مربوط به قرارگرفتن سوكت پردازنده را تعيين نموده و گوشه مربوط به پين شماره 1 را پيدا كنيد (در محل پين شماره 1، نقطه اي وجود دارد و در آن گوشه سوكت، يك شكاف ديده مي شود). اهرم پلاستيكي ZIF[1] را كه در كنار سوكت قرار دارد، به طرف بالا بكشيد. حغال گوشه شكاف دار پردازنده را با پين شماره 1 سوكت مربوطه منطبق نموده و آن را به آرامي روي سوراخ هاي سوكت قرار دهيد، ولي فشاري به پردازنده وارد نكنيد. وقتي كه پردازنده در جاي خود قرار گرفت، به آرامي اهرم را پايين آوريد تا پردازنده در جاي خود محكم شده و با سوكت به خوبي ارتباط برقرار كند.
2ـ سپس پنكه خنك كننده پردازنده را همانطور كه در كاتالوگ آن نوشته شده، به پردازنده وصل كنيد. در بعضي مواقع براي اطمينان از اتصال كامل، بايد از ورقه هاي چسبي مخصوص استفاده كنيد. كابل برق پنكه را به يكي از كابل هاي منبع تغذيه وصل كنيد.
3ـ واحدهاي حافظه SIMM را در سوكتهاي خالي حافظه روي مادربرد نصب كنيد. اگر RAM جديد هم خريداري كرده ايد، آن را نيز نصب كنيد. پين شماره 1 حافظه SIMM (آن طرف از حافظه كه گوشه پاييني به صورت هلالي بريده شده است) را با پين شماره 1 شكاف منطبق كنيد. لبه هاي حافظه را با زاويه 45 درجه در داخل سوكت قرار دهيد و آن را به طرف عقب بكشيد تا گيره هاي سوكت در سوراخ هاي حافظه، جا بيفتد.
4ـ مي توانيد سيم ها و كابل هاي مزاحم را به يكي از لبه هاي جعبه كامپيوتر ببنديد تا مزاحم كارتان نباشند. مادربرد را به دقت در داخل جعبه كامپيوتر قرار دهيد. دقت كنيد كه پورت صفحه كليد با حفره مربوطه كه روي جعبه كامپيوتر قرار گرفته، تنظيم شود. بدين ترتيب، سوراخ هاي مختلف روي مادربرد با سوراخهايي كه در ته جعبه كامپيوتر وجود دارند منطبق مي شوند. پيچ هاي پلاستيكي را در اين سوراخها قرار داده و مادربرد را به جعبه ببنديد. براي اينكه قسمتهاي فلزي بالاي پيچ با هيچ مداري اتصال پيدا نكند مي توانيد در اطراف پيچها از ماده عايقي نظير كاغذ يا واشر عايق استفاده كنيد.
5ـ خطرناكترين مرحله، نصب مجدد كابل برق به مادربرد است. يك عمل نادرست ممكن است باعث سوختن مادربرد شود. مطمئن شويد كه كابلهاي منبع تغذيه به درستي به مادربرد وصل شده اند به طوري كه سيمهاي سياه رنگ اين كابلها، در وسط قرار گرفته اند. اينك كابلها را به كانكتورهاي مربوطه خود وصل كنيد.
6ـ پورتهاي سريال و موازي را به مكانهاي مناسب خود در پشت جعبه كامپيوتر متصل كنيد. قبل از وصل كردن پورت سريال، كاتالوگ سيستم را مطالعه كنيد تا مشخص شود كه كدام پورت از COM1 و كدام يك از COM2 استفاده مي كند. مطمئن شويد كه پورتها، با علامتهايي كه در پشت جعبه كامپيوتر حك شده اند، مطابقت مي كنند. پس از بستن پورتها، كابل هاي مربوط به هر كدام را وصل كنيد. دقت كنيد كه پين شمارة 1 كانكتور مطابقت دارد.
7ـ براي اطمينان از اينكه تمامي چراغ ها و دكمه هاي جلوي جعبه كامپيوتر به درستي به سوكت هاي مربوطة خود در لبه جلويي مادربرد وصل شده اند كاتالوگ مادربرد را يك بار ديگر مرور كنيد.
[1] -
درباره اين فايل انتقادي داريد؟
راه هاي تماس با ما:
شماره تماس : 09010318948
برچسب ها : تحقيق تشريح سخت افزار كامپيوتر و رفع عيوب مختلف يك كامپيوتر , شرح كامل و مفصل از سخت افزار كامپيوتر و رفع عيوب مختلف يك كامپيوتر